In mijn vroegste jeugd was thuis een Kodak Box camera in huis. Af en toe werd er een zwart wit rolfilm ingedaan en dan kon ik tijdens een uitstapje een paar kiekjes maken. Veel stelde het niet voor, maar het voelde wel goed.
Na een lange periode geen camera en geen behoefte hieraan, kwam het gevoel weer terug. Daarom zocht ik een spiegelreflex en het werd een Nikkormat. Hier kon ik mee vooruit. Zelf zwart wit afdrukken in de doka op zolder. Na een lange periode werd mijn hobby stilletjes minder.

Pas in het digitale tijdperk pakte ik mijn hobby weer op. Aanvankelijk alles op de memorystick vastleggen, want daar konden veel opnames op. Waar vroeger de afdrukken erg beperkt waren wat mogelijkheden betreft, kon met een fotoprogramma plotseling erg veel.
Ik begon me te verdiepen in de nabewerking en ontdekte steeds meer mogelijkheden.
Daar ik bijna altijd alleen bezig ben met opnames en bewerking, miste ik wel andere invalshoeken. Daarom heb ik rondgekeken wat er voor mogelijkheden zijn en kwam uit bij Fot’Art in Heerlen. Hier geven we feedback op elkaars foto’s en maken we fotouitstapjes. Geen grote groep, maar wel gezellig zodat ook iedereen zijn zegje kan doen. Elkaars foto’s zien, geeft weer inspiratie en mogelijkheden.

Johan van der Steen