Mijn naam is Trudy van der Gaag.

Een aantal jaren geleden leende mijn schoonbroer mij zijn oude Praktica, zodat ik eens kon uitproberen of fotografie wat voor mij was. Ik vond het niet alleen leuk, maar het werd ook mijn hobby. Een hobby die letterlijk en figuurlijk eindeloos bleek, zowel in de onderwerpen als in de manieren waarop een foto tot stand kon komen.

Na de Praktica zijn er nog diverse andere camera's aangeschaft, ik heb fotocursussen gedaan, heb een tijd voor de Fotobond gewerkt en ben lid geworden van een Fotoclub. Fotografie is voor mij een kwestie van smaak. Zoals zichtbaar is in mijn foto's, zijn de meeste onderwerpen voor mij de moeite waard om te fotograferen, maar welk onderwerp het ook is, ik probeer er wel altijd een bepaalde zeggingskracht aan te geven. Technisch hoeft een foto voor mij niet perfect te zijn, als het me maar aanspreekt, een emotie opwekt.

Het lidmaatschap van Fotart is voor mij een stimulans om door te gaan, door het bekijken en bespreken van elkaars werk. Zeker na de foto-uitstapjes is er steeds weer genoeg gespreksstof.